Новини

Сьогодні виповнюється 182 роки з дня народження Д.І. Менделєєва

Юбилей Д.И. Менделеева - 182 года!

Сьогодні, 8 лютого 1834 року народився Дмитро Іванович Менделєєв, чиє життя - це безперервний досвід, новаторство в науці, постійне прагнення присвятити себе служінню суспільству.
Пам'ятник Менделєєву встановлений перед 4 (хімічним) корпусом, а барельєф - на фасаді головного корпусу №1.

Детальніше...

Про зміни у графіку навчального процесу. Початок 2го семестру з 15.02.2016

Повідомляємо про зміни у розкладі 2-го семестра 2015-2016 р. навчання: канікули подовжені з 08.02.2016 до 14.02.2016. Весняний семестр розпочнеться 15.02.2016
Бажаємо всім не хворіти і плідно провести вільний час!

Детальніше...

Запрошуємо на лекцію Нобелівського лауреата Деніеля Шехтмана 27.01.2016

Shechtman

27 січня лауреат Нобелівської премії 2011 року професор Деніель Шехтман прочитає в НТУУ «КПІ» лекцію для науковців і студентів.

Лекція відбудеться у залі Вченої ради НТУУ «КПІ» (проспект Перемоги, 37, корпус №1). Початок о 10-00.

Запрошуються усі, кому це цікаво. Вхід вільний.

Оновлено: додано відеозапис лекції

Детальніше

Реєстрація абітурієнтів НТУУ "КПІ" 2016 року


Шановний абітурієнте!

Починаючи з 10.01.2016 р. запрошуємо тебе зареєструватись в інформаційному просторі НТУУ "КПІ" на порталі www.kpi.ua

Детальніше

День відкритих дверей НТУУ «КПІ» та ХТФ 20.12.2015

20 грудня 2015 року буде проведено «День відкритих дверей» НТУУ «КПІ»:

  • 10.00 – реєстрація учасників заходу в Центрі Культури та мистецтв НТУУ «КПІ» (ЦКМ)
  • 11.00 – 12.00 – загальні збори у залі ЦКМ
  • 12.00 – 13.00 – інформація про навчальні підрозділи біля профорієнтаційних стендів на першому поверсі ЦКМ
  • 13.00 – 15.00«День відкритих дверей» хіміко-технологічного факультету (ХТФ)

Запрошуємо майбутніх абітурієнтів та їх батьків на знайомство з хіміко-технологічним факультетом, кафедрою фізичної хімії, на базі якої з 2013 року відкрито набір за новим професійно-фаховим спрямуванням «Хімічні технології косметичних засобів та харчових добавок».

Під час навчання студенти нового спрямування вивчають такі дисципліни як «Методи розділення та ідентифікації сполук», «Хімія поверхнево-активних речовин в косметичній галузі», «Сировина для виробництва харчових добавок та косметичних засобів», «Технічний аналіз продуктів харчування та косметичних засобів», «Біоорганічна хімія», «Екологічна безпека в харчовій та косметичній галузі», «Хімічні методи аналізу харчових добавок та косметичних засобів», «Хімічна технологія харчових добавок», «Хімічна технологія косметичних засобів» тощо.

 Наші студенти приймають активну участь у різних заходах, що проходять на факультеті та в університеті, залучаються до наукової роботи кафедри, мають змогу навчатися або проходити стажування за кордоном за програмами обміну студентів НТУУ «КПІ» та вищими навчальними закладами / науковими установами іноземних держав.

Після закінчення навчання фахівці нового профілю знатимуть технології та вмітимуть виробляти косметичні засоби та харчові добавки, знатимуть як застосовувати їх без шкідливих наслідків для людини, володітимуть методами контролю харчових добавок у готовій продукції. Їх чекають на підприємствах парфумерно-косметичної, харчової, хімічної промисловості, у науково-дослідних установах, органах державного управління, що здійснюють контроль за якістю продукції та її сертифікацією (ТОВ Парфумерно-косметична фабрика «Ароза», ТОВ ВТФ «Екмі», ВАТ «Завод побутової та промислової хімії», ТОВ «Укрспеції», Державне підприємство «Бактеріальна закваска», ТОВ «НаноСоюз», «Центр медичних технологій ім. Л.Г. Москаленко», Інститут Біоколоїдної хімії ім. Ф.Д. Овчаренка та ін.). 

Чекаємо на Вас!

Підвищення професійного рівня студентів

З метою підвищення професійного рівня підготовки студентів, що навчаються за напрямком бакалавра «Хімічна технологія» і спеціалізації за напрямком «Хімічні технології органічного синтезу косметичних засобів і харчових добавок» компанією Бердянський м'ясокомбінат (ТОВ "Бердянські ковбаси", м. Бердянськ, Запорізька область) на кафедру фізичної хімії НТУУ «КПІ» для проведення лабораторного практикуму з дисциплін «Технічний аналіз харчових продуктів та косметичних засобів» та «Хімічна технологія харчових добавок» надано перелік, смакових сумішей, спецій, харчових добавок, що використовуються у м’ясній промисловості. В наявності смакові суміші відомих світових фірм WIBERG, представника німецької кампанії "Рапс ГмбХ и Ко. КГ"в Україні "Рапс-Україні", російської компанії «Аромадом» та інші.

Абітурієнтам 2015

Шановні вступники!

       Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут” приймає ваші документи навіть вночі — подавайте документи електронно будь-де і будь-коли! Елекронна заява повністю прирівнюється до паперової (Наказ Міністрества освіти і науки №1172),  всі подані заяви ви можете переглядати у особистому кабінеті й моніторити рейтингову ситуацію за допомогою сайту vstup.info (інформація оновлюється раз на 24 години).

       Станом на 18 червня 2015 року вирішується питання можливості зарахування балів випускників ФДП під час подання електронних заяв.

Переваги електронного вступу:

  • економія вашого часу;
  • жодних черг та спекотних коридорів;
  • жодних витрат на ксерокопії та виготовлення фотокарток;
  • можливість подати заяву будь-де і буль-який зручний час.

       Якщо у вас виникають будь-які питання — звертайтесь за телефонами гарячих ліній факультетів та інститутів.

      У подальшому буде розроблено інструкцію подання електронних заяв, яку ви зможете завантажити на офіційному сайті НТУУ “КПІ” та на сайтах факультетів й інститутів. Скористатись сайтом http://ez.osvitavsim.org.ua/ можна буде з дня початку прийому документів (10.07.2015).

 

Привітання Воробйовой В.І.

Викладацький колектив кафедри фізичної хімії Національного технологічного університету України «Київський політехнічний інститут» щиро вітає свою колегу Воробйову Вікторію Іванівну із блискучим захистом кандидатської дисертації. Бажаємо Вам невпинного руху вперед, успішного здійснення всіх планів та задумів. Нехай підґрунтям щасливого життя та плідної професійної діяльності буде лише міцне здоров'я, серце, сповнене любові та добра, натхненна думка й щирі почуття!

Екскурсія на "Київхліб"

21 листопада 2014 р. студенти гр. ХД-31 (спеціальність "Хімічні технологіїї органічного синтезу косметичних засобів та харчових добавок" були з екскурсією на заводі ПАТ "Київхліб", де спостерігали за класичною технологією випічки хлібо-булочних виробів. 

 

Екскурсія на завод "Росинка"

30 жовтня 2014 р. студенти кафедри фізичної хімії НТУУ "КПІ", що навчаються за спеціальністю "Хімічні технологіїї органічного синтезу косметичних засобів та харчових добавок" (гр. ХД-41), відвідали завод з виробництва безалкогольних напоїв "Росинка", де ознайомились з особливостями промислового процесу.

rosinka