Опис освітньої програми

“Хімічні технології косметичних засобів та харчових добавок”

Шановні абітурієнти!
Запрошуємо до вступу на освітню програму «Хімічні технології косметичних засобів та харчових добавок», в межах спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія»

За цією освітньою програмою на кафедрі розпочато набір бакалаврів з 2013 р.. а магістрів  – з 2017р. На сьогодні ви можете  у нас отримати як диплом бакалавра та магістра, так і диплом доктора філософії, виконуючи наукову роботу під час навчання в аспірантурі.

Щорічно набір на освітню програму «Хімічні технології косметичних засобів та харчових добавок» збільшується, що свідчить про її перспективність та попит на робочі місця на багаточисленних підприємствах косметичної, фармацевтичної галузі та хімічної промисловості з виробництва косметики, біологічно активних речовин тощо Київського регіону та інших областей України.

Наші випускники проходять практику виключно на профільних підприємствах косметичної, фармацевтичної та хімічної галузі, де після закінчення залишаються працювати.

Надзвичайно важливим напрямком, який розвивається сьогодні на кафедрі, є розробка технологій отримання парфумерії, косметичних та миючих засобів різного призначення. Це, перш за все, косметичні креми, декоративна косметика, парфумерія, засоби гігієни, мила, піно-миючі засоби тощо. Український ринок косметичної продукції є одним з найперспективніших серед інших непродовольчих товарів. Вчені, а також технологи косметичних підприємств безперервно працюють над новими розробками для задоволення потреб найвибагливіших споживачів.

Випускники, які отримають диплом за цією освітньою програмою, будуть спеціалістами і в напрямку технології виробництва харчових добавок. Затребуваність в таких спеціалістах забезпечена постійним зростанням асортименту харчових продуктів, які на сьогодні не можливо уявити без використання різноманітних харчових добавок, біологічно-активних та допоміжних речовин, які дозволяють подовжувати термін зберігання продукції, поліпшувати її органолептичні властивості, формувати текстуру і водночас бути безпечними для здоров’я людини.

Виробництво харчових добавок – таких як барвників, ароматизаторів, консервантів, антиоксидантів, емульгаторів, підсилювачів смаку, тощо зростає в світі з кожним роком і це обумовлено сучасними тенденціями в створенні нових видів харчових продуктів, дотримання здорового способу життя, популярністю низькокалорійних продуктів харчування.

Швидкі темпи розвитку інноваційних розробок у косметичній та харчовій галузях, їх поширення у світі, потребують спеціалістів з високим рівнем освіти, обізнаності та відповідальності. Саме у нас  ви маєте можливість отримати глибокі знання  та навички при розробці новітніх технологій з косметики, миючих засобів біологічно активних речовин та харчових добавок.

Ми з нетерпінням чекаємо перспективних та ініціативних абітурієнтів – випускників середніх шкіл та бакалаврів.